Van gymleraar Lekker Fit! naar lesgeven in natuurkunde

Marlon werkte 12 jaar als gymleraar Lekker Fit! Dat is gym met een plus. Als gymleraar Lekker Fit! gaf hij uitdagende lessen aan de groepen 3 tot en met 8 van de basisschool. Na 12 jaar is het tijd voor wat anders en is hij, naast zijn baan als brandweerman, een half jaar geleden gestart met zij-instroomtraject tot leraar natuurkunde voortgezet onderwijs.

Liever voor de klas
Marlon: “Ik heb 12 jaar lang met ontzettend veel plezier als gymleraar bij Lekker Fit! gewerkt, maar moest na mijn Hernia-operatie de keuze maken: kan ik dit nog tot mijn 65e volhouden en wil ik dit? Ik wilde graag in het onderwijs blijven werken en ben daarom een half jaar geleden begonnen met het zij-instroom traject om natuurkundeleraar te worden. Ik sta nu al 3 dagen voor de klas.

“Waarom ik heb gekozen het onderwijs in te gaan? Ik vind het werken met kinderen/pubers fantastisch. Je hebt regelmaat en het is toekomst gericht, er is altijd werk.”

Hybride leraar
Naast zijn werk als leraar is Marlon werkzaam bij de Rotterdamse brandweer. “Ik ben een echte doener. Ik kom op veel verschillende plekken in de stad en zie veel gebouwen vanbinnen. Maar het helpen van mensen is wat me het meeste aanspreekt. Natuurlijk zijn er ook minder leuke dingen, zoals het doen van reanimaties en het meemaken van een overlijden. Dat is soms moeilijk. Gelukkig is er voldoende ruimte om erover te praten, je kunt je verhaal kwijt.”

Brandweer en natuurkunde
“Ik vind het fantastisch de verbinding te kunnen maken tussen mijn werk bij de brandweer en de lessen natuurkunde. Ik wil leerlingen enthousiast maken voor natuurkunde en maak daarom lessen praktisch. Ik wil het stoffige imago wat natuurkunde nog steeds heeft weghalen. Natuurkunde is namelijk hartstikke leuk en interessant! Het is letterlijk overal om ons heen.”

Enthousiast geworden? Bekijk hier alle informatie over leraar worden in Rotterdam.