Werken in de kinderopvang

Waarom werken in de kinderopvang in Rotterdam?

Werken in de kinderopvang in Rotterdam is afwisselend, uitdagend en doet ertoe. Je draagt bij in de ontwikkeling van de jongste Rotterdammers! Je kunt werken in de dagopvang voor kinderen van 0-4 jaar, in de Voorschoolse Educatie voor kinderen van 2-4 jaar en in de Buitenschoolse opvang voor kinderen van 4-12 jaar.

Diplomacheck

Met bijna 500 diploma’s kun je aan het werk in de kinderopvang. Doe daarom eerst de diplomacheck. om erachter te komen of je met jouw diploma in de kinderopvang kan werken.

Heb je al een passend diploma en wil je direct aan de slag?

Heb je al een onderwijsbevoegdheid of passend diploma voor de kinderopvang en wil je direct aan de slag in Rotterdam? Bekijk dan de vacaturepagina voor de kinderopvang. Is jouw diploma nog niet helemaal passend? Dan zijn er ook (betaalde) leer- werktrajecten mogelijk. Neem daarvoor contact op met een kinderopvangorganisatie.

Hoe kun je het beste oriënteren?

In de tool hieronder vind je – afhankelijk van je achtergrond – de mogelijkheden naar jouw baan in de kinderopvang in Rotterdam.
Bekijk de pagina Kinderopvang Werkt voor meer algemene informatie over werken in de kinderopvang.

* = verplicht veld

Kies eerst je opleiding.

Kies eerst je type onderwijs.

Kies eerst je uitgangssituatie.

Talentscouting: voorlichting over het werken als pedagogisch medewerker

Talentscouting is een project van de gemeente Rotterdam, opgezet als onderdeel van het bredere programma Aanpak Lerarentekort. Talentscouts zijn zelf werkzaam in de kinderopvang of het onderwijs en delen hun passie en ervaringen graag met de leerlingen. Door persoonlijke verhalen en interactieve voorlichting, bieden we een realistisch en boeiend beeld van wat de beroepen inhouden.
Voor meer informatie en het boeken van een gratis voorlichting door een talentscout op een school voor voortgezet onderwijs (profiel zorg): talentscouting.pmoa@gmail.coom.