Talentscouting: Voorlichting over de beroepen Pedagogisch Medewerker en Onderwijsassistent voor Rotterdamse scholen

Ben je een school in Rotterdam voor voortgezet onderwijs met het profiel Zorg en Welzijn? Maak dan kennis met ons unieke voorlichtingsproject: Talentscouting. Wij, ervaren pedagogisch medewerkers en onderwijsassistenten, komen graag bij je langs om een inspirerend lesuur te verzorgen. Ons doel? Jouw leerlingen enthousiasmeren voor de veelzijdige beroepen van pedagogisch medewerker en onderwijsassistent.

Wat is Talentscouting?

Talentscouting is een project van de gemeente Rotterdam, opgezet als onderdeel van het bredere programma Aanpak Lerarentekort. Talentscouts zijn zelf werkzaam in de kinderopvang of het onderwijs en delen hun passie en ervaringen graag met de leerlingen. Door persoonlijke verhalen en interactieve voorlichting, bieden we een realistisch en boeiend beeld van wat de beroepen inhouden.

Waarom deze voorlichting?

  • Enthousiasme creëren: we delen de verhalen, vreugde en voldoening die deze beroepen met zich meebrengen en helpen leerlingen ontdekken of dit het carrièrepad voor hen is.
  • Informatie delen: we geven duidelijke informatie over de opleidingen en carrièrekansen in de pedagogische en onderwijs sector.
  • Gesprek aangaan: we moedigen leerlingen aan om vragen te stellen en een gesprek aan te gaan over hun toekomstmogelijkheden.

Voorlichting inplannen

We bieden deze voorlichting kosteloos aan en plannen graag een bezoek aan je school. Geïnteresseerd? Mail voor meer informatie of om een voorlichting in te plannen naar: talentscouting.pmoa@gmail.com