Voorrang op een huurwoning voor leraren

Rotterdam heeft een tekort aan leraren*, politieagenten en mensen in de zorg. Wie in Rotterdam in een van deze beroepen werkt of wil werken, kan in aanmerking komen voor voorrang op een huurwoning in de stad.

Zo willen we het voor deze groepen makkelijker maken om voor Rotterdam te kiezen. Om in aanmerking te komen, geldt een aantal voorwaarden. Ook studenten van een opleiding voor één van deze beroepen kunnen in aanmerking komen.

Hoe voorrang op een huurwoning?

  1. Via Woonnet Rijnmond.
    De 4 grote woningcorporaties (Woonstad, Vestia, Havensteder en Woonbron) bieden in verschillende straten in Rotterdam sociale huurwoningen (huur tot 763 euro) aan met voorrang voor leraren, zorgverleners en politieagenten. Deze woningen vind je via advertenties op Woonnet Rijnmond.
  2. Stadswonen Rotterdam stelt sinds juli 2020 kamers met voorrang beschikbaar voor mbo-, hbo- en wo-studenten aan een opleiding voor het onderwijs, de zorg of de politieacademie.
    Wil je je hiervoor aanmelden, mail dan naar verhuur@stadswonenrotterdam.nl met als onderwerp ‘maatschappelijke studenten’. Vermeld hierbij je inschrijfnummer, welke opleiding je doet en aan welke onderwijsinstelling. Stadswonen neemt contact met je op en biedt je eenmalig een passende kamer aan in een van haar woongebouwen.

Wanneer kom ik in aanmerking?

Ik ben leraar in Rotterdam

De regeling voor leraren geldt in Rotterdam voor leraren in het basisonderwijs, (voortgezet) en het speciaal onderwijs.

Daarnaast gelden de volgende voorwaarden:

  • Je werkt minimaal twintig uur per week als leraar bij een Rotterdams schoolbestuur (in het basisonderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs.
  • Je werkt als leraar in Rotterdam, maar woont buiten de stad en heeft daardoor een grote woon-werkafstand
  • Voor sociale huurwoningen van de 4 grote corporaties (Woonstad, Vestia, Havensteder en Woonbron)  geldt dat de woning passend moet zijn qua inkomen. Ook geldt een maximuminkomen tot 44.655 euro bruto per jaar. Dat maximum geldt per huishouden. Meer informatie over passend toewijzen vindt u op Rijksoverheid.nl.

Kijk voor meer informatie en een aantal veel gestelde vragen & antwoorden op: Maatschappelijke beroepen | Rotterdam.nl