Rotterdamse Lerarenbeurs

Ontwikkel je verder

De gemeente Rotterdam vindt het belangrijk dat onderwijsprofessionals zich kunnen blijven ontwikkelen. Werk je met peuters, leerlingen of studenten in het Rotterdamse onderwijs? En draag je zo direct bij aan hun leerproces? Ben je leergierig en nog lang niet uitgeleerd? Dan is de Rotterdamse Lerarenbeurs iets voor jou! Met deze beurs kun je een opleiding of cursus volgen, die jijzelf mag bepalen. Individueel of samen met collega’s. Zolang de opleiding of cursus aansluit bij jouw ontwikkelbehoefte als onderwijsprofessional.
Ben jij klaar voor een volgende stap in jouw ontwikkeling?

Voor wie

Voor alle Rotterdamse onderwijsprofessionals die:

  • in hun werk direct bijdragen aan het bevorderen van het leerproces van peuters, leerlingen of studenten;

  • werkzaam zijn in Rotterdam in de voor- en vroegschoolse educatie (vve) met een vaste aanstelling van ten minste 0,5 fte of;

  • werkzaam zijn in het primair, voortgezet, speciaal en voortgezet speciaal onderwijs met een vaste aanstelling van ten minste 0,575 fte of;

  • werkzaam zijn en het middelbaar beroepsonderwijs met een aanstelling van ten minste een half jaar.

Meld je aan

De gemeente heeft voor de Rotterdamse Lerarenbeurs een budget van € 600.000 beschikbaar voor schooljaar 2019-2020. Het maximaal aan te vragen bedrag per persoon is € 1.750. De aanvraag voor de Rotterdamse Lerarenbeurs 2019-2020 dien je in via je direct leidinggevende.

Jouw leidinggevende heeft hiervoor de volgende informatie nodig:

  • de naam van de professionaliseringsactiviteit waarvoor je de Rotterdamse Lerarenbeurs wilt gebruiken;

  • de naam van de organisatie die deze activiteit aanbiedt;

  • korte beschrijving hoe deze activiteit een bijdrage levert aan jouw ontwikkeldoelen;

  • overzicht van de kosten.

Je leidinggevende zorgt ervoor dat jouw aanvraag terecht komt bij jouw schoolbestuur, vve- of mbo-instelling. Of kan je vertellen wat je daar zelf voor moet doen. Vervolgens zorgt jouw bestuur of instelling ervoor dat jouw aanvraag bij de gemeente wordt ingediend. Alle aanvragen worden vanaf 1 mei 2019 in behandeling genomen. De gemeente laat aan je schoolbestuur, vve- of mbo-instelling weten welke aanvragen Rotterdamse Lerarenbeurs worden gehonoreerd voor schooljaar 2019-2020. Je direct leidinggevende zal hiervan op de hoogte worden gebracht.

Meer weten?

Stuur een mail naar lerarenbeurs@rotterdam.nl.

Lees hier over ervaringen van leraren die de afgelopen jaren een opleiding of training met de Rotterdamse Lerarenbeurs hebben aangevraagd.