Boost je educatieve skills met Level Up Compact!

Chaniek Mellink, een enthousiaste vakleerkracht in het basisonderwijs, heeft zich de laatste twee jaar gewijd op het stimuleren en inspireren van kinderen over architectuur. Haar programma omvat een serie van 7 tot 10 lessen waarin kinderen op een creatieve en ontdekkende manier leren over het werk van ontwerpers. We vroegen Chaniek naar haar avontuur met de Level Up Compact opleiding en hoe dit programma haar onderwijsvaardigheden naar nieuwe hoogten tilt.

Chaniek Mellink

Samenwerken en creativiteit

“Het werken in tweetallen of drietallen is cruciaal omdat het een van de belangrijkste vaardigheden is: samenwerken met anderen,” legt Chaniek uit.

Haar lessen variëren van brainstormsessies over hergebruik en duurzame energie tot het bedenken van creatieve oplossingen door middel van schetsen en spelvormen. In de laatste fase zetten kinderen alles wat ze hebben geleerd om in een ontwerp en de uitvoering van een maquette,
waarmee ze leren ontwerpen voor anderen in plaats van enkel voor zichzelf.

Een brug naar nieuwe leerervaringen

Chaniek werkt momenteel aan haar masterdiploma als stedenbouwkundige. Ondanks haar expertise binnen dit vakgebied, heeft ze geen opleiding op het gebied van onderwijs gevolgd. Om deze reden stortte ze zich op Level Up Compact om haar didactische en pedagogische vaardigheden aan te scherpen en zo de leerstof van Archiklas beter over te brengen.

“De diversiteit binnen de groep medestudenten maakt de ervaring des te waardevoller” – benadrukt Chaniek.

“De groep bestaat uit mensen met uiteenlopende achtergronden, sommigen zijn net als ik pas sinds kort actief in de Dagprogrammering, terwijl anderen al 25 jaar voor de klas staan. Deze diversiteit brengt rijke ervaringen en verhalen met zich mee, die de opleiding boeiender maken.” Chaniek is enthousiast om haar nieuwe inzichten en vaardigheden te gebruiken bij haar komende lessenreeks in Rotterdam-Zuid.

Level Up jouw onderwijsvaardigheden!

“De manier waarop we met kinderen omgaan in de klas en hoe we differentiëren in niveau om het voor elk kind leuk en interessant te maken, is volgens mij de belangrijkste vaardigheid die iemand in het onderwijs kan beheersen,” deelt Chaniek vol passie.

Verdergaande informatie

Bekijk informatie per thema

Wil je ook investeren in je onderwijsvaardigheden?

 

  • Level Up Compact, aangeboden door Thomas More Hogeschool, biedt gratis lessen over pedagogiek en didactiek voor vakleerkrachten in de Dagprogrammering. De eerste module is in oktober gestart, maar de volgende groep begint in maart 2024 met module 2. Tegelijkertijd gaat een nieuwe module 1 van start waar vakleerkrachten zich voor kunnen inschrijven via de gemeente Rotterdam.
  • Wil je meedoen? Meld je aan via e-mail naar Bernard Korfker: b.korfker@rotterdam.nl.
  • Voor meer inzicht in het naschoolse programma van Dagprogrammering en hun succesvolle aanpak, lees hier meer.

Gerelateerde artikelen