Ik heb een mbo niveau 1,2 of 3 diploma. Ik wil werken in het basisonderwijs. Ik ben net afgestudeerd.

Wil jij voor een Rotterdamse klas staan? Wat een goed idee! Er is veel werk in het Rotterdamse onderwijs. Een baan voor de klas betekent veel afwisseling en werken met een diverse groep kinderen. Je betekent écht iets voor je leerlingen. In jouw klas schakel je moeiteloos tussen rekenen en tekenen. En tussen dolle boel en rust en regelmaat. Natuurlijk heb je wel een bevoegdheid nodig. Met een Pabo diploma kun je direct aan de slag als leerkracht in het basisonderwijs en in het (voortgezet) speciaal onderwijs. Je kunt ook kiezen voor een baan als leraarondersteuner (associate degree) of onderwijsassistent (mbo-niveau 4).

Routes

Met je mbo niveau 1,2 of 3 diploma stroom je door naar mbo 4. Want voor de pabo heb je een mbo 4 diploma nodig. Met dat diploma kun je je aanmelden bij de pabo.

De pabo kan je in Rotterdam volgen bij drie hogescholen:

Mbo-niveau 4
Op mbo-niveau 4 kun je verschillende opleidingen doen. Met deze diploma’s kun je straks ook samen met de leerkracht voor de klas staan als onderwijsassistent.

  • Je kan ook de opleiding Kindprofessional volgen bij het Albeda. Dit is een combi-opleiding waarbij je twee diploma’s haalt. Het diploma onderwijsassistent en het diploma gespecialiseerd pedagogisch medewerker.

Toch liever iets anders?

* = verplicht veld

Kies eerst je opleiding.

Kies eerst je type onderwijs.

Kies eerst je uitgangssituatie.