Ik heb een mbo niveau 4 diploma. Ik wil werken in het basisonderwijs. Ik wil instromen vanuit een ander beroep.

Wil jij werken in het basisonderwijs? Wat een goed idee! Er is veel werk in het Rotterdamse onderwijs. Een baan in het onderwijs is heel afwisselend. Je werkt met een diverse groep kinderen. En je betekent écht iets voor je leerlingen. In jouw klas schakel je moeiteloos tussen rekenen en tekenen. En tussen dolle boel en rust & regelmaat. Natuurlijk heb je wel een bevoegdheid nodig. Om als leerkracht voor de klas te staan heb je een pabo-diploma nodig. Je kunt ook kiezen voor een baan als leraarondersteuner (associate degree).

Routes

Hoe kom je voor de klas vanuit een ander beroep?

Ga studeren aan de pabo. Dat kan in deeltijd of flexibel duaal.

Wil je niet als leerkracht werken? Maar wel aan de slag in het onderwijs? Kies dan voor de opleiding Pedagogisch Educatief Professional (associate degree). Daarmee word je Leraarondersteuner.

Deeltijdopleiding – flexibel duaal

Met je mbo niveau 4 diploma kun je studeren aan de pabo. Deze hbo-studie kun je in Rotterdam deeltijd doen op een van deze drie hogescholen:

Verdergaande informatie

Financiële ondersteuning
Er zijn meerdere subsidiemogelijkheden om de opleiding voor leraar (deels) te financieren. De overheid ondersteunt of draagt bij. Zie hiervoor de tool ‘Welke regeling geldt voor mij?’ of kijk op DUO.nl.

Pedagogisch Educatief Professional

Je kan als leraarondersteuner werken als je een associate degree hebt. Deze 2-jarige hbo-studie kun je in Rotterdam deeltijd doen op een van de drie hogescholen:

Met een afgeronde opleiding Pedagogisch Educatief Professional kan je als leraarondersteuner aan de slag in het basisonderwijs of (voortgezet) speciaal onderwijs. Je kunt met een associate degree ook doorstromen naar een hbo-lerarenopleiding om je onderwijsbevoegdheid te behalen.

Verdergaande informatie

Laat je inspireren!

Toch liever iets anders?

* = verplicht veld

Kies eerst je opleiding.

Kies eerst je type onderwijs.

Kies eerst je uitgangssituatie.