Ik heb een mbo niveau 4 diploma. Ik wil werken in het basisonderwijs. Ik ben net afgestudeerd.

Wil jij werken in het basisonderwijs? Wat een goed idee! Er is veel werk in het Rotterdamse onderwijs. Een baan in het onderwijs is heel afwisselend. Je werkt met een diverse groep kinderen. En je betekent écht iets voor je leerlingen. In jouw klas schakel je moeiteloos tussen rekenen en tekenen. En tussen dolle boel en rust & regelmaat. Natuurlijk heb je wel een bevoegdheid nodig. Om als leerkracht voor de klas te staan heb je een pabo-diploma nodig. Je kunt ook kiezen voor een baan als leraarondersteuner (associate degree).

Routes

Met je mbo niveau 4 diploma stroom je door naar de pabo (hbo bachelor) of naar de Pedagogisch Educatief Professional (AD PEP).

Pabo

Met je mbo niveau 4 diploma kun je studeren aan de pabo. Deze hbo-studie kun je in Rotterdam voltijd of deeltijd doen op een van deze drie hogescholen:

Verdergaande informatie

Pedagogisch Educatief Professional

Je kan als leraarondersteuner werken als je een associate degree hebt. Deze 2-jarige hbo-studie kun je in Rotterdam voltijd of deeltijd doen op een van de drie hogescholen:

Met een afgeronde opleiding Pedagogisch Educatief Professional kan je als leraarondersteuner aan de slag in het basisonderwijs of (voortgezet) speciaal onderwijs. Je kunt met een associate degree ook doorstromen naar een hbo-lerarenopleiding om je onderwijsbevoegdheid te behalen.

Verdergaande informatie


Toch liever iets anders?

* = verplicht veld

Kies eerst je opleiding.

Kies eerst je type onderwijs.

Kies eerst je uitgangssituatie.