Meld je school aan en ontvang 20 weken gratis schoolfruit!

Van 4 t/m 15 september kunnen Rotterdamse basisscholen en scholen voor speciaal (voorgezet) onderwijs zich aanmelden voor het EU (Europese Unie)-Schoolfruit 2023-2024. Deelnemende scholen ontvangen 20 weken lang, iedere week 3 porties groente en fruit voor de leerlingen. Het initiatief wordt gefinancierd door de Europese Unie. De leveringen vinden plaats van 13 november 2023 t/m 19 april 2024.

Aanmelden

Meld de school hier aan via het aanmeldformulier.

Daarom EU-Schoolfruit!

Het EU-Schoolfruit stimuleert leerlingen in het primair onderwijs en speciaal (voortgezet) onderwijs om groente en fruit te eten. Samen in de klas met de andere leerlingen. Met de groente- en fruitlevering van het EU-Schoolfruitprogramma (minimaal 70 gram per portie) maken kinderen een goede start om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) te halen. Zo krijgen de kinderen de belangrijke voedingstoffen binnen om te groeien en zich te ontwikkelen.

Gratis voor basisschoolleerlingen

Met het programma eten de leerlingen van november 2023 t/m april 2024 iedere week 3 porties groente en fruit in de klas. Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, de Rijkdienst voor ondernemend Nederland, het Voedingscentrum en Wageningen University & Research.

Bekijk informatie per thema

Meer lezen over EU-Schoolfruit?

Kijk op EU-Schoolfruit.