Bouw mee aan de Rijnhaven met de Gemeente Rotterdam in Minecraft!

Hebben jouw leerlingen een goed idee hoe Rotterdam groener, beter en meer klimaatneutraal kan? En kunnen ze dat, samen met klasgenoten, goed laten zien in de speciaal hier voor gebouwde Minecraft-wereld? Dan dagen we ze uit met de Minecraft Challenge Rotterdam, onderdeel van het wereldwijde project: Schools Reinventing Cities. 

De opdracht

Dit is de kans om creatief en innovatieve oplossingen te bedenken voor de transformatie van de Rijnhaven. Hoe maken we van de Rijnhaven een inspirerend leefgebied met duurzame en klimaat adaptieve woningen (deels drijvend op het water), groene recreatiegebieden en een school die milieubewust onderwijs geeft?

Klik hier voor meer informatie over de opdracht

Waarom meedoen?

De ideeën kunnen echt het verschil maken in het vormgeven van de toekomst van de Rijnhaven. Leerlingen van alle leeftijden zijn welkom! Of je van het basisonderwijs bent of van de middelbare school, dit is de kans om samen te werken en jullie stem te laten horen. Het is niet alleen een kans om leerlingen hun creatieve ideeën te tonen, maar ook om te leren over duurzaamheid, stedenbouw en teamwork.

Meld zo snel mogelijk jouw leerlingen aan!

Aanmelden kan tot 15 mei 

Hoe werkt het?

  • Vorm een team van 3 tot 6 leerlingen
  • Gebruik flexuren, mentorlessen of projectweken om samen aan de slag te gaan
  • Tijdens de Urban Future 2024 in Rotterdam-Ahoy op 5-7 juni, worden de winnende teams bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt in de leeftijdscategorieën: leerlingen basisonderwijs 8-12 jaar, leerlingen bo/vo 12 – 15 jaar en leerlingen vo en studenten mbo 15+.
  • Inzenden van ideeën kan tot uiterlijk 15 mei!

Aanmelden en Meer Informatie

Bekijk bijgaande video om jouw leerlingen enthousiast te maken voor deze Minecraft Challenge! Op de website vind je de uitgebreide informatie over deze challenge. Laat de creativiteit van jouw leerlingen de toekomst van de Rijnhaven bepalen!

Gerelateerde artikelen