Nieuw gebouw voor Fatimaschool

Sinds het begin van het nieuwe schooljaar krijgen de leerlingen van de Fatimaschool aan de Larikslaan in Schiebroek les in hun nieuwe schoolgebouw dat naast de bestaande school gebouwd is. Aanleiding van de nieuwbouw was het structureel ruimtegebrek door het groeiend aantal leerlingen. Waar ze eerst verdeeld les kregen over diverse locaties, zitten de leerlingen nu samen met alle leraren op één locatie rondom het gezamenlijke schoolplein. Iets wat de onderlinge samenhang van de school ten goede komt.

Uitbreiding

Het schoolgebouw dat vrijkwam naast de bestaande schoolgebouwen van de Fatimaschool aan de Larikslaan en Vuurpijlstraat, bood de uitgelezen kans om de leerlingentoename van 400 naar 660 op te vangen en alle leerlingen die verspreid zaten over de wijk weer op één locatie samen te brengen. Het verouderde gebouw werd dan ook vervangen door een nieuw schoolgebouw dat aan alle eisen van nu voldoet zoals op het gebied van ventilatie. De bestaande gebouwen zijn door het schoolbestuur vanuit het regulier onderhoud ge-upgrade. De architect van het project was Studio RTM.

Functioneel maar sfeervol

Directeur van de Fatimaschool, Nicole van Dijk – Kooning, is ontzettend blij met het nieuwe gebouw: “Het is licht, ruim en fris. Tegelijkertijd ademen de verschillende ruimtes sfeer en warmte uit. Dit is mede te verklaren door de materiaalkeuze; we hebben veel gebruik gemaakt van hout en glas en we hebben gekozen voor een glasgroene Bolidtvloer die modern is, maar tegelijkertijd iets traditioneels uitstraalt. Een ontwerp kan nog zo prachtig zijn, het allerbelangrijkste is dat een ruimte iets met je dóet als je binnen staat. Dat is hier gelukt. Ons gebouw geeft energie, zowel aan de collega’s als aan de kinderen die er werken en spelen!” Het nieuwe gebouw is met een sluis verbonden aan een van de twee bestaande schoolpanden. “De kleuters kunnen daardoor makkelijk doorlopen naar een van de twee nieuwe speelzalen of naar het muzieklokaal.” vertelt de directeur. Het nieuwe gebouw biedt ruimte aan 17 groepslokalen, twee speelzalen, een ruime teamkamer en een groen dak waar een dakterras op gerealiseerd is ten behoeve van buitenlessen.

Geen officiële opening

Helaas moest de school besluiten de geplande officiële opening van het nieuwe pand op 4 november aanstaande af te gelasten. De nieuwe coronarichtlijnen laten het niet toe de feestelijke opening die gepland stond te organiseren. Daarnaast wil de school geen enkel risico nemen in het mogelijk verspreiden van het virus.

Bekijk ook de website