Nieuw gebouw voor OBS de Plevier

 Ongeveer 450 leerlingen van openbare basisschool De Plevier in Hoogvliet keren na deze zomervakantie terug naar splinternieuw school. Het nieuwe schoolgebouw is opgeleverd voor stichting Boor in Rotterdam.

De Plevier is een sportieve basisschool van de stichting BOOR. Op deze school worden leerlingen uitgedaagd om lekker te bewegen. Bij het realiseren van het nieuwe schoolgebouw is hier rekening mee gehouden. In het centrale hart van de nieuwe school is het speellokaal te vinden, een tribunetrap met glijbaan, klimwanden, ringen en beweegpaden. De lokalen bevinden zich in een rustige omgeving en de leerlingen kunnen in de klas en op de leerpleinen rustig leren. Om kinderen uit te dagen in hun persoonlijke ontwikkeling talenten is er ook een kook-, handvaardigheid- en muzieklokaal in het nieuwe gebouw.

Duurzaam gebouw
Aan duurzaamheid is ook gedacht bij het realiseren van de nieuwe school. Naast groene pleinen en een moestuin op het dakterras is de school ook BENG (bijna energie neutraal) gebouwd en voldoet het aan de standaarden van een Frisse School. Dit betekent dat er een groen dak en een goed ventilatiesysteem is aangebracht.

Onderwijshuisvesting
Het realiseren van nieuwe schoolgebouwen, maar ook het renoveren van bestaande schoolgebouwen is onderdeel van het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs van de gemeente Rotterdam.  Meer weten over onderwijshuisvesting? Kijk op Onderwijshuisvesting – Onderwijs010