Nieuwe kinderburgemeester en kinderraad benoemd

Voor de zomervakantie wisten ze het al, maar woensdag 6 september was dan eindelijk de grote dag. Dominique is officieel benoemd als de nieuwe kinderburgemeester. Samen met kinderraadsleden Mehdi, Yara, Anuska en Alissia vertegenwoordigt zij de 120.000 kinderen in Rotterdam voor dit schooljaar.

Heel tof vind ik het! Ik kan nu echt wat betekenen voor de kinderen in onze stadaldus de enthousiaste Dominique. Ieder kind moet met plezier naar school gaan. Dat vind ik echt heel belangrijk,” benadrukte Dominique, die vooral aandacht wil besteden aan discriminatie en pesten.

Belangrijkste focus voor Rotterdam

Eerder op de dag kozen de kinderen verschillende thema’s die ze dit schooljaar willen belichten. Deze thema’s omvatten klimaat, veiligheid en pesten, integratie en discriminatie, en armoede.

Burgemeester Aboutaleb deelde zijn blijdschap over de nieuwe benoemingen: “Het is belangrijk dat kinderen veilig en gezond opgroeien. Als zij gelukkig zijn, gaat het ook goed in de stad. Daarom moeten we goed naar hen luisteren en hun ideeën serieus nemen.”

Rol van de kinderburgemeester

Net als een volwassen burgemeester zal Dominique betrokken zijn bij allerlei belangrijke bijeenkomsten en activiteiten in de stad. Ze zal, samen met de kinderraad, toespraken houden, lintjes doorknippen en haar mening delen over verschillende onderwerpen die de kinderen aangaan.

Meer informatie

Hebt u vragen voor de kinderburgemeester? Of wilt u meer weten over de kinderburgemeester en de kinderraad? Neem dan contact op met kinderburgemeester@rotterdam.nl of bekijk de pagina https://www.rotterdam.nl/kinderburgemeester