Modern en groen voor Wolfert Dalton en De Brug

Het Wolfert Dalton en de VSO-afdeling van Mytylschool De Brug krijgen nieuwe schoolgebouwen. En niet zomaar nieuw, maar ook groen en modern. DP6 architectuurstudio en Bureau B+B Stedebouw en Landschapsarchitectuur gaan deze gebouwen ontwerpen.

Op de hoek van de Jasonweg en de Argonautenweg in Hillegersberg-Schiebroek staat nu nog het verouderde schoolgebouw van het Wolfert Dalton. Dit gebouw maakt plaats voor twee duurzame nieuwe onderwijsgebouwen met sportvoorzieningen. Gemeente Rotterdam en stichting BOOR selecteerden de architect voor het project op basis van een Europese aanbestedingsprocedure. Het ontwerp van DP6 in samenwerking met Bureau B+B sloot het beste aan bij de eisen van beide scholen en de stedenbouwkundige randvoorwaarden.

Een geheel

Hoe komen de nieuwe gebouwen er uit te zien? De twee moderne schoolgebouwen krijgen ieder een eigen karakter. Samen vormen ze een geheel in de groene omgeving. In buitenruimte kunnen leerlingen en medewerkers sporten, tuinieren en ontspannen in het groen. Bij het parkeren en verkeer is rekening gehouden met bewoners en verkeer van omliggende woonwijken.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij het nieuwe gebouw hoog in het vaandel. De nieuwe schoolgebouwen worden bijna volledig energieneutraal (naar BENG eisen) en krijgen een gezond binnenklimaat (naar de hogere Rotterdamse standaard ‘frisse scholen’). Ook wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van demontabele ‘monomaterialen’, herbruikbare en onderhoudsarme materialen en bouwsystemen.

Planning

Volgens planning start de bouw van de nieuwe schoolgebouwen het eerste kwartaal van 2021. De oplevering van het pand van Wolfert Dalton is volgens verwachting in 2022 en van de Mytylschool het eerste kwartaal van 2023.

Meer weten? Kijk op www.rotterdam.nl/argonautenweg55