Nomineren voor de Rotterdamse Kinderrechten Award

Wie verdient de Rotterdamse Kinderrechten Award 2021? Nomineren kan tot 15 oktober.

Tot 15 oktober kunnen mensen en organisaties worden genomineerd voor de Rotterdamse Kinderrechten Award. Met deze prijs vraagt de gemeente Rotterdam aandacht voor de rechten van het kind. Drie organisaties en drie mensen worden in het zonnetje gezet. Zij dragen met hun initiatieven bij aan het gezond en veilig opgroeien van Rotterdamse kinderen van nul tot achttien jaar. Naast de onderscheiding ontvangen de winnaars een mooi geldbedrag. De uitreiking vindt plaats tijdens het Kinderrechtenfestival in Plaswijckpark op zaterdag 20 november.

Wie maken kans?

Een buurtbewoner die een veilige plek biedt aan een kind dat het thuis moeilijk heeft. Een leraar die online pesten onder jongeren tegengaat. Een organisatie die sportactiviteiten in de wijk organiseert, zodat kinderen even weg zijn uit een onveilige thuissituatie. Of een stichting met een sport- en spelaanbod voor jongeren die niet met het reguliere aanbod kunnen meedoen.

Voorwaarden

De genomineerde organisatie of persoon moet al bezig zijn met de activiteit en zich vrijwillig daarvoor inzetten. Ook moet de genomineerde organisatie of persoon gevestigd zijn of wonen in Rotterdam.

Kijk voor meer informatie op de webpagina rotterdam.nl/kinderrechtenaward.