Extra inzet tutoren taal en rekenen

Basisscholen en middelbare s kunnen ook dit schooljaar voordelig studenttutoren inzetten voor taal en rekenen. Met studenttutoren kunnen scholen hun leerlingen helpen bij het inlopen van vertraging op taal en/of rekenen. 

Deze methode heet high dosage tutoring, een bewezen effectieve manier om grote stappen vooruit te maken. Afgelopen schooljaar konden scholen al voor de inzet van deze studenttutoren kiezen. Hiervoor kunnen scholen hun NPO-middelen inzetten. Kosten zijn dertig euro per uur voor twee leerlingen. 

Lesgeven
De tutoren zijn studenten uit het Rotterdams hoger onderwijs. Zij zijn getraind in het ondersteunen van scholieren bij het wegwerken van vertragingen. De studenten leren er zelf ook veel van. En wellicht ontdekken ze zo hun talent voor lesgeven en kiezen ze voor een carrière in het onderwijs.

De inzet van studenttutoren is een samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, het Rotterdamse onderwijsveld en enkele maatschappelijke partners, zoals de Stichting Studentmentoren Rotterdam (SSR) en Mentoren op Zuid.

Aanmelden
Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met programmacoördinatoren Manon Marges en Tess Ruikes via tutoren@hr.nl.