Direct naar content

Gratis en vrijblijvend uitproberen Peutergroep

Doordat ouders hun peuter niet naar de Peutergroep brachten, door corona en de landelijke toeslagenaffaire, steeg het aantal kinderen dat zonder deelname aan een voorschools educatief programma de basisschool instroomt. Dit vergroot het risico op ontwikkelingsachterstand en kansenongelijkheid. Voor gelijke kansen voor peuters maakt de gemeente de drempel om mee te doen, nu zo laag mogelijk.

Voor peuters die een zetje in de rug kunnen gebruiken, omdat ze dat van huis uit niet altijd krijgen, is het extra goed om naar een Rotterdamse Peutergroep te gaan als voorbereiding op de basisschool. Ouders van deze peuters kunnen de Peutergroep nu tijdelijk vier weken gratis uitproberen zonder dat ze ergens aan vast zitten of iets verplicht zijn.

Stimuleren ontwikkeling en vergroten taalvaardigheid

Alle peuters moeten zonder achterstand een goede start maken op de basisschool. Op de Peutergroep wordt met een voorschools educatief programma de ontwikkeling van peuters gestimuleerd en de taalvaardigheid vergroot. Pedagogisch medewerkers werken gericht aan de individuele sociaal-emotionele, motorische en reken- en taalontwikkeling van de peuters op basis van observatie en evaluatie. De gemeente betaalt mee aan de Peutergroepen en houdt toezicht samen met de Inspectie van het Onderwijs. Peutergroepen werken altijd samen met één of meerdere basisscholen.

Gratis en vrijblijvend

Ouders kunnen een Peutergroep gratis en vrijblijvend uitproberen in de periode tussen 30 augustus 2021 en 9 juli 2022 met een waardebon die zij bij het consultatiebureau van het CJG krijgen. Als zij met hun peuter op een regulier consult komen, kijkt de arts of verpleegkundige of het voor de ontwikkeling van de peuter goed is om mee te doen. Voor ouders die na de vier weken gebruik willen blijven maken van de Peutergroep stelt de gemeente extra gratis uren beschikbaar. Voor ouders met schuldhulpverlening zijn alle opvanguren gratis. Medewerkers van de Peutergroep kunnen ouders helpen bij wat ze moeten regelen voor de opvang.

Voor meer informatie mail naar Anouk van der Gaag: af.vandergaag@rotterdam.nl.