Onderwijs Festival Rotterdam

In de landelijke week van het onderwijs, 1 tot en met 5 oktober 2018, viert Rotterdam het onderwijs met het Onderwijs Festival Rotterdam. Een week vol interessante en inspirerende activiteiten op verschillende locaties, voor en door iedereen die zich betrokken voelt bij het onderwijs in Rotterdam. Benieuwd wat u kunt verwachten? Bekijk hieronder de verschillende onderdelen (klik op de kopjes boven de tekst om naar de betreffende pagina te gaan):

Dwars door de stad

De hele week zijn er dwars door de stad uiteenlopende activiteiten. Bedrijven en instellingen bieden Rotterdamse schoolklassen een bijzondere leerervaring aan. Optredens, demonstraties, rondleidingen, lessen op speciale locaties en nog veel meer. Het doel is om zelf dingen te doen en ervaren hoe leuk en innovatief onderwijs kan zijn. U kunt zich nu al aanmelden via de speciale site.

Onderwijsparade

Tijdens de Onderwijsparade krijgen ouders en opvoeders en medewerkers ouderbetrokkenheid antwoorden op vragen als: ‘Hoe kan ik nog steviger betrokken raken bij de ontwikkeling van mijn kind op school?’ Het thema van dit jaar is ‘vernieuwend onderwijs’. In het programma spreekt Berthold Gunsters, bekend van het boek Lastige kinderen? Heb jij even geluk, spreekt over omdenken in opvoeding en onderwijs. Voor ouders zijn er allerlei interessant workshops.

De dag van de nieuwe leraar

Iedereen die overweegt om in het Rotterdamse onderwijs te werken of de opleiding tot leerkracht te volgen, kan op de ‘dag van de nieuwe leraar’ terecht voor informatie en inspiratie. Ga in gesprek met ervaringsdeskundigen en stel alle vragen die van belang zijn bij het maken van deze beslissing.

Verkiezing leraar van het jaar

Wie mag zich een jaar lang Rotterdamse leraar van het jaar noemen? Van 11 juni t/m 6 september kunnen leraren genomineerd worden in de categorieën: pedagogisch medewerker, primair onderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, MBO en lerarenteam.. De stemming is geopend van 17 tot 21 september. Op 5 oktober worden de winnaars tijdens een feestelijke bijeenkomst bekend gemaakt.

Nacht van het onderwijs

Het Onderwijs Festival Rotterdam sluit af met een spetterend en avondvullend programma in KINO dat door gaat tot in de kleine uurtjes. Voor iedereen die zich verbonden voelt met het onderwijs in Rotterdam zijn er activiteiten: inspiratie, entertainment, een geweldige hoofd-act en volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

 

Het programma zal regelmatig geactualiseerd worden. Houd deze website dus goed in de gaten zodat u niets hoeft te missen.

Graag tot ziens op het Onderwijs Festival Rotterdam!