Onderwijslab010

Via Onderwijslab010 (onderdeel van CityLab010) kunnen Rotterdammers met innovatieve ideeën voor verbetering van het Rotterdamse onderwijs een startbudget krijgen om hun idee uit te voeren. CityLab010 heeft verschillende partners (onder andere de Erasmus Universiteit, Hogeschool Rotterdam, Maex Rotterdam en CVD Vrijwilligerswerk) die je ook verder kunnen helpen met hun expertise en netwerken.

Rotterdam heeft aantoonbare onderwijsinnovatiekracht. Dat heeft Onderwijslab010 (onderdeel van CityLab010) laten zien. Ruim 50 vernieuwingsplannen zijn door Rotterdamse professionals met hart voor het onderwijs ingediend en tot uitvoering gebracht. Initiatieven die bijdragen aan een betere onderwijskwaliteit met een langdurig effect. Deze plannen zijn door een onafhankelijke commissie beoordeeld. Ontdek hier welke initatieven met ondersteuning van Onderwijslab tot stand zijn gebracht en hoe je daar in jouw onderwijs gebruik van kunt maken.

 

Klik op het plaatje voor een kort filmpje over Onderwijslab010

 

Projectenoverzicht onderwijslab010

Kinderopvang en peuterspeelzalen, basisscholen en het voortgezet onderwijs plukken de vruchten van kwalitatief hoogwaardige plannen die worden uitgevoerd door uiterst bekwame, getalenteerde en betrokken Rotterdammers. In dit document lichten we 14 plannen uit. We laten de plannenmakers zelf aan het woord. Ze vertellen bevlogen over hun project, hoe ze op het idee gekomen zijn en hun ervaringen tot nu toe. Opvallend is dat een flink aantal plannen vernieuwend is, of zelfs uniek genoemd mag worden. Wat te denken van het unieke plastic-recycle-apparaat van Perpetual Plastics010? Of Nao Nou, het schattige robotje dat in de kleuterklassen de juffen en meesters gaat ondersteunen? Andere plannen zijn ambitieus en vernieuwend in hun pedagogisch-didactische insteek, zoals Flippen in Rotterdam, Mentale Veerkracht en Leer en Veerkracht. Terecht wordt hier veel van verwacht. Veel projecten worden vanwege hun originele en innovatieve methodiek wetenschappelijk ondersteund of gemonitord. Lees hier het projectenoverzicht

Overzicht initiatieven

Contact 

Wil je meer weten over Onderwijslab010 neem dan contact op met:

Anouk van der Gaag, projectleider en contactpersoon VVE, 06 – 22 05 04 68
Andrea Gillesse, VO, 06 - 22 05 12 38
Edith Luijsterburg, PO, 06 - 13 40 72 36

Meer weten?