Onderwijsparade

Voor alle ouders en verzorgers van Rotterdamse kinderen en voor medewerkers ouderbetrokkenheid

Inspiratie en tips

Ouders en opvoeders krijgen deze ochtend antwoorden op vragen als: ‘Hoe kan ik nog steviger betrokken raken bij de ontwikkeling van mijn kind op school?’ Het thema van de onderwijsparade dit jaar jaar is onderwijs, opvoeden en omdenken. Goed in je vel zitten, fijn contact met andere kinderen en dat het lekker gaat op school. Iedere ouder wenst dat hun kind toe! Maar welke invloed heb je als ouder? Hoe geef je op een effectieve manier richting en stel je grenzen? Is het beter om kinderen zo veel mogelijk zelf te laten ervaren of moet je ze juist behoeden voor minder leuke ervaringen? Hoe doe je het goed als ouder?Iedere ouder stelt zichzelf geregeld deze vragen. De Rotterdamse Onderwijsparade is een ochtend vol tips, inspiratie, sprekers en workshops en is gratis toegankelijk.

Van problemen naar mogelijkheden

Een van de grootste tragedies in het leven is om dé perfecte ouder te willen zijn volgens Berthold Gunster. Hij vertelt tijdens de Onderwijsparade hoe je door om te denken van een probleem een mogelijkheid maakt. Kijk naar wat er is en wat er zou kunnen zijn om van een gebrek een talent te maken.

Workshops

Daarnaast zijn er verschillende workshops over bijvoorbeeld hersenontwikkeling van kinderen, opvoeden over geld, schoolkeuze, begaafdheid, spelend leren, mediawijsheid en praten over seksualiteit.

 

  • Waar: Kino Rotterdam Gouvernestraat 129 – 133, 3014 PM Rotterdam
  • Wanneer: 5 oktober van 9.30 tot 13.00 uur
  • Met: Berthold Gunster bekend van het boek ‘Lastige kinderen? Heb jij even geluk. Omdenken in opvoeding en onderwijs’ en de Wethouder Onderwijs
  • Deelname is geheel gratis!

 

Wil je later het volledige programma van de Onderwijsparade ontvangen? Klik dan hier! Het programma zal regelmatig geactualiseerd worden. Houd deze website dus goed in de gaten zodat u niets hoeft te missen. Graag tot ziens op het Onderwijs Festival Rotterdam!