Uit de startblokken! Onderwijsregio Rotterdam vo-mbo

Maak kennis met de Onderwijsregio Rotterdam vo-mbo, waar partners in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs, lerarenopleidingen, gemeente Rotterdam en vakbonden/beroepsgroep hun krachten bundelen. De gezamenlijke missie? Zorgen voor voldoende, goed opgeleide onderwijsprofessionals die met plezier in een grootstedelijke onderwijscontext werken en investeren in hun professionele ontwikkeling.

Gelanceerd met een startbijeenkomst op 9 februari bij CVO in Rotterdam, richt de Onderwijsregio zich op vier belangrijke ontwikkellijnen: Werven, Matchen en Opleiden; Behouden en Professionaliseren; Anders Organiseren; en de Solidaire Arbeidsmarkt. Deze lijnen zijn ontworpen om de huidige uitdagingen binnen het onderwijs aan te pakken en innovatieve oplossingen te bieden.

Voorzitter Marc Mittelmeijer (CVO): “Samen nemen we de maatschappelijke verantwoordelijkheid voor het aanpakken van het lerarentekort in de regio. Inventiviteit is de sleutel in deze dynamische regio. De opleidingsinstituten en de gemeente Rotterdam zijn hierin essentiële partners.”

Bekijk hieronder het beeldverslag van de bijeenkomst

Doe mee en maak het verschil

Het initiatief nodigt onderwijsprofessionals uit om actief bij te dragen aan de ontwikkeling van de Onderwijsregio Rotterdam vo-mbo. Ben je werkzaam bij een van de partners en klaar om deel uit te maken van deze spannende reis? Meld je dan aan als werkgroep- of klankbordgroeplid door een e-mail te sturen naar info@onderwijsregiorotterdamvo-mbo.nl.

Op de hoogte te blijven?

Volg onderwijsregio Rotterdam vo-mbo via LinkedIn om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen, activiteiten en bijeenkomsten.

Gerelateerde artikelen