Doe mee met het ontwerpen van interactieve spelelementen!

Hogeschool Leiden nodigt je uit om samen met leerlingen te werken aan de vernieuwing van het lesprogramma Levensvaardigheden. Het doel is om interactieve spelelementen te ontwikkelen, zodat het programma beter aansluit bij de wensen en behoeften van scholen.

Waarom dit initiatief?

Jongeren ervaren steeds meer uitdagingen in de complexe samenleving, wat zijn tol eist in het voortgezet onderwijs. Dit heeft als gevolg dat zij niet goed in hun vel zitten en op school onvoldoende tot leren komen. Om hen niet alleen leervaardigheden maar ook levensvaardigheden bij te brengen, is het lesprogramma ‘Levensvaardigheden’ ontstaan. Uit evaluaties blijkt dat jongeren interactieve spelelementen willen. Daarom gaan we samen met leerlingen en docenten nieuwe oefeningen ontwerpen!

Waarom meedoen?

  • Met jouw input kunnen kan de hogeschool Leiden de oefeningen laten aansluiten bij jouw behoeften, die van je leerlingen en school.
  • Na afloop heb je een lesprogramma waaraan je zelf hebt meegedacht.

Beloning voor jouw leerlingen!

De leerlingen zijn hierin ook belangrijk, daarom nodigen we je uit om 2 leerlingen mee te nemen naar de ontwerpsessies. Als dank voor hun bijdrage ontvangen ze een VVV-bon van 25 euro.

Wat houdt deelname in?

  • Twee ontwerpsessies (ieder ± 2 uur) waarin jij meedenkt over het (her)ontwerpen van de oefeningen.
  • Op basis van alle inbreng (her)ontwerpen wij de oefeningen.
  • Ontwerpsessie (± 2 uur) waarin we de nieuwe oefeningen voorleggen en feedback vragen.
  • Op basis van de feedback passen wij de oefeningen aan.
  • Wil je het lesprogramma met de nieuwe oefeningen uitproberen? Natuurlijk kan dat! Je ontvangt een training om het lesprogramma in te kunnen zetten. Na afloop horen we graag jouw ervaringen om de oefeningen verder te perfectioneren.

Bekijk onderstaande flyer voor meer informatie

Bekijk informatie per thema

Meer informatie en contact

Neem voor meer informatie contact op met Ilona Schouwenaars van Hogeschool Leiden.

E-mailadres: schouwenaars.i@hsleiden.nl

Telefoonnummer: 06 81 96 05 51

Gerelateerde artikelen