Opening Stichting Petje Af

Zondag 19 januari is Stichting Petje Af (Rotterdam-Noord) van start gegaan op basisschool Prinses Margrietschool in Spangen. Wethouder Kasmi was aanwezig om de start officieel te initiëren.

Petje Af ontvangt nieuwsgierige kinderen tussen de 10 en14 jaar die de wereld en daarmee hun talenten ontdekken. Coaches begeleiden deze leerlingen op 28 zondagen tijdens gastlessen, bedrijfsbezoeken en uitjes. De focus ligt hierbij vooral op de sectoren zorg, onderwijs, techniek, IT, haven en food. Met het programma krijgen leerlingen inzicht in hun drijfveren, interesses, talenten en mogelijkheden in de wereld. Zij leren door het opdoen van nieuwe ervaringen. Door hierop te reflecteren, ontwikkelen zij hun vaardigheden en weten zij hoe zij hun talenten in kunnen zetten. Hiermee bouwen de kinderen aan hun zelfvertrouwen waarmee zij eigenaarschap kunnen nemen in hun leven en toekomst. Loopbaanoriëntatie- en begeleiding helpt leerlingen hun talenten en interesses te ontdekken, schoolprestaties te verbeteren, uitval te voorkomen en inzicht te krijgen in de kansen op de arbeidsmarkt om zo de toeleiding naar werk te verbeteren. De LOB-activiteiten dragen bij aan het beantwoorden van vragen als ‘waar ben ik goed in (kwaliteiten), wat vind ik interessant (motieven), wat is er te doen in de wereld (exploratie), hoe kom ik daar (loopbaansturing) en wie helpt mij daarbij (netwerken)’. Deze vijf vragen vormen samen de loopbaancompetenties.

Wethouder Kasmi bij opening Stichting Petje Af

Voorzitter Rik Woudenberg: ‘Ieder kind heeft recht op gelijke kansen in het leven. Wij helpen kinderen die een extra steuntje kunnen gebruiken’. Met het Petje Af programma krijgen leerlingen inzicht in hun drijfveren, interesses, talenten en mogelijkheden in de wereld. Loopbaanoriëntatie- en begeleiding is hier onderdeel van.

Prinses Margrietschool

Kijk op www.petjeaf.nl/meedoen voor meer informatie en meld je aan!