Opening van het Academisch Jaar

Op maandag 31 augustus 2020 vindt de officiële Opening van het Academisch Jaar 2020-2021 van de Erasmus Universiteit Rotterdam plaats. Het thema dit jaar is ‘Making Minds Matter’.

Bij deze bijzondere tijd hoort ook een bijzonder evenement: een online talkshow. Benieuwd naar het programma? Lees dan snel verder en meld je aan om te kijken op 31 augustus 2020 vanaf 15.00 uur. Het volledige programma is in het Nederlands en wordt simultaan vertaald in het Engels.

Onderwijs is voor iedereen

Het is lang niet voor iedere leerling vanzelfsprekend om te gaan studeren. Niet iedereen heeft dezelfde start in het leven. Helaas zijn de kansen van leerlingen ook afhankelijk van het inkomen en het opleidingsniveau van ouders – niet alleen van hun eigen intelligentie of talent. Dat probleem moet aangepakt worden en dat doen we in Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb en Semiha Denktas vertellen hoe.

Het prachtige puberbrein

Zijn pubers lui en onverantwoordelijk? Welnee, vindt Eveline Crone. Pubers komen juist met creatieve, verfrissende ideeën waar volwassenen nooit aan zouden denken. Maar hoe maken we nu optimaal gebruik van het talent van onze jongeren?

Kijk voor meer informatie en aanmelden op https://eur-oaj2020.reply.live/.