Nieuwbouw voor de Regenboogschool Shri Saraswatie

Dit schooljaar verwelkomt de Regenboogschool Shri Saraswatie 200 kinderen in een nieuw schoolgebouw. De bouw van de school startte in 2020. De school kreeg een nieuw gebouw, omdat het oude gebouw vervangen moest worden.

Buitenonderwijs

Wat deze school écht uniek maakt, is de focus op buitenonderwijs en een ontwerp op kinderschaal. Hier krijgt elk kind de ruimte om te leren, spelen en groeien in een setting die specifiek voor hen is gecreëerd. De buitenruimtes zijn bij Shri Saraswatie net zo belangrijk als de klaslokalen. Dit is de plek waar kinderen de natuur kunnen ervaren en waar buitenleren wordt gestimuleerd.

Locatie met een verhaal

De school bevindt zich in de buurt van het beroemde Vossen standbeeld in de wijk Bospolder en Tussendijken. Een locatie met een rijke geschiedenis en volop mogelijkheden voor toekomstige generaties. De school wil bijdragen aan de ontwikkelingen en innovaties in de wijk.

Energie en Welzijn

De Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) heeft een unieke benadering gekozen bij de bouw van deze school. Volgens Rajesh Ramnewash, bestuursvoorzitter van SHON, is een goede leer- en werkomgeving essentieel. De Indiase filosofie Vastu Shastra speelt hierin een belangrijke rol. Dit houdt in dat lokalen precies op de juiste energielijnen liggen, er zoveel mogelijk natuurlijk daglicht naar binnen komt en er wordt gewerkt met kleuraccenten die de geestelijke rust bevorderen.