Meer parkeervergunningen voor Rotterdamse kinderopvang en scholen

Voor Rotterdamse leraren en pedagogisch medewerkers wordt het makkelijker om te parkeren bij hun werk. Dit is een van de maatregelen uit het Nieuw Rotterdams Onderwijsbeleid om leraren en pedagogisch medewerkers te werven en aan de stad te binden. Het tegengaan van personeelstekorten in onderwijs en zorg is een van de vier speerpunten van het Nieuw Rotterdams Onderwijsbeleid.

Het college legt binnenkort aan de gemeenteraad het voorstel voor om kinderopvangorganisaties en onderwijsinstellingen van basisonderwijs tot en met hoger onderwijs voor 75 procent van hun medewerkers een parkeervergunning te verlenen.

Als het voorstel wordt aangenomen, betekent dit voor het onderwijs een verhoging van een vergunning voor 50 procent van de medewerkers naar 75 procent. Voor de kinderopvang was er nog geen parkeervoordeel. Instellingen konden reguliere bedrijfsvergunningen aanvragen. Met de nieuwe regeling kunnen kinderopvanginstellingen meer vergunningen krijgen dan met de reguliere regeling voor bedrijven.

Meer informatie over het Nieuw Rotterdams Onderwijsbeleid?

Lees meer over deze en andere maatregelen in het Nieuw Rotterdams Onderwijsbeleid.

Gerelateerde artikelen