Petje op afstand

Begin januari ging Stichting Petje af van start in Spangen. Petje Af ontvangt nieuwsgierige kinderen tussen de 10 en 14 jaar die de wereld en daarmee hun talenten willen ontdekken. Coaches begeleiden leerlingen op 28 zondagen tijdens gastlessen, bedrijfsbezoeken en uitjes. Met het programma krijgen leerlingen inzicht in hun drijfveren, interesses, talenten en mogelijkheden in de wereld. Zij leren door het opdoen van nieuwe ervaringen.

Online ontdekken

Door het coronavirus is Petje af omgedoopt naar Petje op Afstand. Dankzij online platformen zoals Google Meet konden de Petje af-coaches in contact blijven met de deelnemers. De deelnemers konden op hun beurt door met wat zij graag doen, namelijk het ontdekken welke beroepen er allemaal zijn en het ontwikkelen van hun talent(en)!

Filosoferen

Zelfs tijdens de meivakantie kwamen vrijwel alle deelnemers online! Er is toen gefilosofeerd over hoe de wereld er post-corona uit zou komen te zien. Wat zijn bv. de voor- en nadelen van dit virus? Wanneer denken de kinderen dat alles weer ‘normaal’ zal worden en wat is ‘normaal’ dan precies? Door te filosoferen ontwikkelen de kinderen een open en onderzoekende houding, leren ze (beter) naar anderen te luisteren en oordelen uit te stellen. Bovenal leren ze om dóór te vragen. Wat bedoel je? Leg eens uit?

Uitje

Bij Petje af wordt elk blok van 4 weken afgesloten met een uitje. Kan dit ook tijdens corona? Jazeker! Tijdens een digitaal bezoek aan het Rijksmuseum werden werken ‘bezocht’ zoals Het melkmeisje van Johannes Vermeer, Het vrolijke huisgezin van Jan Steen en uiteraard mocht ook De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn niet ontbreken. Na elk schilderij ontstond er een leuk gesprek over de periode waarin de schilderijen geschilderd zijn en de vele interessante details die te zien waren. Hieruit bleek dat er ontzettend veel kennis over de 17de eeuw aanwezig is in de groep. Heel knap!

Aanmelden nieuwe ronde

Leerlingen tussen de 10 en 14 jaar kunnen zich weer opgeven voor een nieuwe ronde Petje af. Meld je direct aan via www.petjeaf.nl/rotterdam-noord of stuur een e-mail naar rotterdam-noord@petjeaf.nl. De deelname is gratis en alle enthousiaste kinderen mogen meedoen!