Terug naar overzicht
De Kralingsche School

Prachtig, statig en groen
Opgeleverd project

Het gebouw van de Kralingsche School, ruim een eeuw oud, staat er weer in oude glorie bij. De school onderging in 2015 eerst aan de buitenkant een ingrijpende opknapbeurt. Ook werd een aanbouw gemaakt, die plaats bood aan een spreekkamer en werkruimte voor de administratieve en technische staf.

Het jaar daarop, zomer 2016, was het interieur aan de beurt: er kwam een andere, meer functionele indeling met meer bergruimte en meer toiletgroepen voor de leerlingen.

Zonder dat het uiterlijk er onder te lijden had, veranderde de school door slimme en duurzame ingrepen in een licht en ruim bijdetijds gebouw dat voldoet aan de normen van deze tijd. ‘Ik zou me geen mooiere plek kunnen voorstellen om in te werken,’ zegt directeur Eric Heugens. ‘Er is uitstekend werk verricht binnen het bestaande stramien. Het is een fantastische school geworden, prachtig, statig en groen.’