Quarantaine-advies op maat in het primair onderwijs

De GGD Rotterdam-Rijnmond geeft advies op maat aan basisscholen. Quarantaine-advies voor de hele klas is niet altijd direct nodig. 

Bij kinderen die besmet raken met het coronavirus, verloopt een besmetting over het algemeen mild. Dit geldt ook voor kinderen met een chronische ziekte of aandoening. Daarnaast zijn (fysieke) deelname aan onderwijs, sporten en andere activiteiten erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. 

Advies op maat

De GGD kan klassen met drie of meer COVID-19 positieve leerlingen een quarantaine-advies geven. Dit hoeft echter niet altijd. Er is op dit moment voldoende capaciteit bij de GGD Rotterdam-Rijnmond om scholen advies op maat te geven. Naast het milde verloop van COVID-19 bij leerlingen, neemt de GGD onder andere de kwetsbaarheid en vaccinatiebereidheid van medewerkers en ouders/verzorgers en onrust onder medewerkers en of ouders/verzorgers mee in de overwegingen om een klas wel of geen quarantaine-advies te geven.

Update GGD-website

De website van de GGD Rotterdam-Rijnmond over advies aan scholen en kinderopvang wordt momenteel geüpdatet. Voor adviezen rondom gebruik van mondkapjes, cohorten, zelftesten, 1,5 meter, enzovoort, kunt u terecht op de website van de PO-raad.