Robeco Foundation biedt Rotterdamse basisscholen gratis Digi-Klooikoffers

13 november 2018

Digi-Klooikoffers laten kinderen kennismaken met programmeren. Iedere koffer bevat een micro:bit, een handzaam apparaatje waarmee kinderen op een speelse manier de beginselen van programmeren leren, inclusief lesmateriaal. Voor iedere school zijn 20 koffers beschikbaar (ter waarde van € 500 euro).
De koffers zijn ontwikkeld door Stichting FutureNL, een organisatie die als missie heeft het ondersteunen van scholen en leerkrachten om elk kind digitaalvaardig te maken, in samenwerking met Stichting Lekker Samen Klooien.
De Digi-Klooikoffers worden beschikbaar gesteld vanuit het Rotterdam Digital Skills Programma van de Robeco Foundation. Dit programma biedt ondersteuning aan basisscholen en middelbare scholen in Rotterdam.

Aanmelden om de koffers te ontvangen
Scholen die zich aanmelden om de koffers te ontvangen, geven daarmee aan dat zij zich actief willen inzetten om de digitale vaardigheid van hun leerlingen te vergroten. Scholen kunnen dat doen door de koffers te gebruiken, maar ook met de Digi-doenerslessen of andere lessen over digitale geletterdheid van het LessonUp platform of door een workshop aan te vragen voor het schoolteam. Allemaal gratis!

Aanmelden via https://www.futurenl.org/expeditiemicrobit-rotterdam/