Rotterdam heeft er vier excellente scholen bij

Vier scholen in het basisonderwijs, het voorgezet onderwijs en het speciaal voortgezet onderwijs krijgen vandaag het predicaat Excellente School 2022 van de Inspectie van het Onderwijs. Rotterdam heeft daarmee nu tien excellente scholen. Een excellente school is een school die uitblinkt, omdat het onderwijsaanbod inspirerend of innovatief is.

De trotse scholen die vandaag een predicaat hebben ontvangen, zijn basisscholen de Globetrotter Katendrecht en de Stelberg en de middelbare scholen Penta CSG Hoogvliet en Visio Onderwijs Rotterdam (speciaal onderwijs). De predicaten zijn bedoeld om de ambities van de scholen verder te stimuleren en te bevorderen dat ze hun kennis delen met andere scholen en zo leren van elkaar.

Goede resultaten en kennisdelen
Scholen die in aanmerking willen komen voor het predicaat Excellente School melden zichzelf aan bij de Inspectie. Dat kan niet zomaar. Alleen scholen die onderwijs van goede kwaliteit bieden (waardering Goed door inspectie), komen in aanmerking. Een onafhankelijke jury beoordeelt vervolgens of een school het predicaat verdient. Het predicaat is drie jaar geldig.

Over het predicaat Excellente School
Sinds 2015 is de Inspectie van het Onderwijs verantwoordelijk voor het predicaat Excellente Scholen. Van 2012 tot en met 2014 organiseerde het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het predicaat.

Overzicht Excellente scholen in Rotterdam

Nicolaasschool Primair onderwijs
Het Spectrum Primair onderwijs
De Driemaster Primair onderwijs
Globetrotter Katendrecht Primair onderwijs
De Stelberg Primair onderwijs
Melanchthon Kralingen Voortgezet onderwijs
Penta CSG Hoogvliet Voortgezet onderwijs
CVO Accent praktijkonderwijs Delfshaven Praktijkonderwijs
Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet Praktijkonderwijs
Visio Onderwijs Rotterdam Speciaal (voortgezet) onderwijs

Kijk op de website van Excellente scholen voor meer informatie.