Rotterdam, Onderwijsstad van Nederland

Rotterdam mag zich vanaf oktober 2016 officieel Onderwijsstad van Nederland noemen. Als Onderwijsstad van het Jaar is Rotterdam het komende jaar een ‘Living Lab’ waar onderwijsinstellingen, bedrijfsleven, gemeente en allerlei andere partijen bouwen aan het onderwijs van de toekomst. Ook jij bent van harte uitgenodigd om hieraan mee te bouwen.

Het bouwen aan onze onderwijstoekomst doen we samen. Daarom nodigen we iedereen die binnen het Rotterdams onderwijs werkzaam is of daar veel mee te maken heeft, uit om aan zoveel mogelijk activiteiten vanuit Rotterdam Onderwijsstad deel te nemen. Natuurlijk kun je als school of team ook zelf activiteiten organiseren. Meer informatie daarover? Neem dan even contact op via onderwijsstad2016-2017MO@rotterdam.nl

Vergeet ook niet je activiteit aan de agenda op deze site toe te voegen. Hierdoor maken we gezamenlijk zichtbaar wat we allemaal aan evenementen organiseren en stellen we zoveel mogelijk activiteiten open voor elkaar.

Uiteraard ben je daarnaast van harte uitgenodigd het logo van Rotterdam Onderwijsstad op het materiaal van je evenement te plaatsen.

Denken, delen, doén!

Ook kun je een bijdrage leveren door jouw visie of verbeter-ideeën te delen met het onderwijsveld, door een blog op deze site te schrijven. Waar ligt volgens jou een belangrijke opgave? Heb jij een oplossing voor een vraagstuk, een bijzondere aanpak, een creatieve invulling van iets dat op jou school speelt, waar collega’s ongetwijfeld ook hun voordeel mee kunnen doen? Jouw blog verschijnt in de rubriek in de schijnwerper op deze site. Daarnaast kan iedereen vernieuwende initiatieven indienen via Onderwijslab010 om deze in de praktijk te brengen.

Belangrijke hoogtepunten

Gemeente, onderwijsveld en partners organiseren vanuit Rotterdam Onderwijsstad de nodige activiteiten. Een van de hoogtepunten vormt de Onderwijsweek begin oktober met onder andere het onderwijscongres en de uitreiking van de prijs voor de beste leraar. Deze website houdt jou daarvan zo goed mogelijk op de hoogte. Neem daarom geregeld een kijkje, ook in de agenda, zodat je geen activiteit hoeft te missen. Of beter nog: abonneer je op de agendaservice zodat je automatisch een seintje krijgt wanneer er een nieuwe activiteit is geplaatst.

Resultaat

Het resultaat van Rotterdam Onderwijsstad 2016 - 2017 is meer dan een optelsom van een aantal evenementen. Alle activiteiten dragen bij aan blijvend effect op het onderwijsklimaat in de stad. Hoe de resultaten verder worden gebruikt en verwerkt, wordt binnenkort via deze site verder toegelicht.

Motto

‘Bouwen aan de toekomst’; het motto van Rotterdam Onderwijsstad van het jaar. Jij en je collega-schoolleiders, leraren en onderwijsmedewerkers zijn uitgenodigd hier volop in mee te denken en aan mee te doen. Datzelfde geldt voor ouders, verzorgers en natuurlijk leerlingen zelf. Het doel: werken aan toekomstgericht onderwijs en onderwijsontwikkeling. Aan onderwijs dat talent en vernieuwingskracht herkent en benut; dat alle jongeren een perspectief geeft op een mooie baan en dat een bijdrage levert aan de vitaliteit en de economische ontwikkeling van de stad.

Logo Rotterdam Onderwijsstad

Download het logo van Rotterdam Onderwijsstad 2016-2017