Rotterdam vlagt voor alle geslaagden

Vandaag vieren geslaagde scholieren in heel Nederland het einde van hun middelbare schooltijd. Gemeente Rotterdam en alle schoolbesturen feliciteren de geslaagden en roepen daarom Rotterdammers op om – juist in deze bijzondere tijden – de vlag te hijsen.

Dit jaar bestaat het eindexamen uit schoolexamens, omdat het centraal schriftelijk eindexamen vanwege de beperkingen door het coronavirus niet doorgaat. Scholieren vinden het ontzettend jammer dat hierdoor ook een streep gaat door alle feestelijkheden die bij het eindexamen horen. Daarom roept de gemeente alle Rotterdammers op om bij te dragen aan een leuke afsluiting van de middelbare schooltijd.

Wethouder Said Kasmi: “Ik ben trots op alle geslaagde leerlingen in Rotterdam. Om ze te feliciteren hijs ik op 4 juni de vlag en vraag ik aan alle Rotterdammers om op die dag hetzelfde te doen. Dat verdienen al die scholieren die in deze bijzondere tijd hun diploma hebben gehaald. Ze hebben er keihard voor gewerkt. Rotterdammers, laat zien dat je ook trots bent op alle geslaagden en hang de vlag uit!”

Erasmusbrug verlicht rood, wit, blauw

In de avond kleurt ook de Erasmusbrug rood-wit-blauw. Daarnaast heeft stadsdichter Dean Bowen een gedicht geschreven dat gedeeld wordt via social media. Deel dit gedicht met alle geslaagde scholieren, deel het via social of plaats het op de website van de school!

#geslaagdinrotterdam

Alle geslaagden en familie, vrienden en docenten van geslaagden kunnen hun felicitaties, blijdschap én het hijsen van de vlag delen op sociale media door de hashtag #geslaagdinrotterdam te gebruiken. 

Instagram effect

Daarnaast hebben wij speciaal voor de scholieren een Instagram effect ontwikkeld, een zogenoemde augmented reality-filter. Het effect te vinden op ons Instagram-account @onderwijs010 (instagram.nl/onderwijs010) en toegankelijk voor iedereen. Let wel op dat je dit alleen kunt gebruik als je een Instagram-account hebt. Hiermee hopen wij de scholieren toch nog een speciaal gevoel te geven en de hashtag-actie beter onder de aandacht te kunnen brengen.