Rotterdamse brugklassers gaan voor de winst tijdens Stadsdictee

Op dinsdag 17 mei leest schrijver Ernest van der Kwast in het Stadshuis het door hem geschreven Rotterdamse Stadsdictee voor. Zo’n 45 leerlingen uit de brugklas van het voortgezet onderwijs nemen deze avond deel aan het dictee. Wethouder Judith Bokhove (jeugd en taal) maakt rond 20:00 uur de winnaars van het Stadsdictee 2022 bekend. Het belooft een spannende wedstrijd te worden.

Het dictee voor de achtste editie van het Rotterdams Stadsdictee is geschreven door schrijver Ernest van der Kwast, bekend van o.a. zijn roman Mama Tandoori (2010). Zowel leerlingen van vmbo tl/mavo, havo en vwo doen mee. Een vakkundige jury, bestaande uit Carrie Jansen (cabaretière, schrijfster en politiek activiste), Lena Evora (verhalenverteller en zangeres) en Jeffrey Klavert (docent Nederlands in Rotterdam), houdt toezicht en geeft na het maken en het nakijken een terugkoppeling van de meest opvallende zaken en de meest gemaakte fouten per niveau. Per niveau wordt één kandidaat tot winnaar verkozen van het Stadsdictee 2022.

Leerzaam en leuk

Met het Stadsdictee zijn leerlingen op een leuke een leerzame manier met taal bezig. Via voorrondes op scholen zijn de leerlingen geselecteerd die mogen meedoen aan de finale in het Stadhuis. De gemeente Rotterdam organiseert ieder jaar het Stadsdictee. Het Stadsdictee is tussen 18.15 en 20.30 uur via een livestream te volgen via de website www.rotterdam.raadsinformatie.nl.