Terug naar overzicht
CBS Onze Wereld

Ruim, fris en vrolijk
Opgeleverd project

De christelijke basisschool Onze Wereld kan in haar nieuwe schoolgebouw de toekomst tegemoet. ‘Wij zijn gewapend voor de groei,’ zegt directeur Tilly Terheijden. Aan de Cornelis Danckertstraat is een compleet nieuw gebouw verrezen.

 

De nieuwe school van twee verdiepingen bestaat uit besloten lokalen die zijn voorzien van geluiddemping, maar tegelijk transparant zijn door de grote omvang van de ruiten. Twee kleuren domineren: groen, als symbool van het groeien en bloeien van de leerlingen, en terra, dat hen eraan herinnert om stevig op de wereld te staan.

De nieuwbouw is voorzien van een royale trap, maar ook van een lift en een invalidentoilet. De lokalen hebben alle led-verlichting die hoofdpijnklachten aanzienlijk heeft verminderd. Paradepaardje van de nieuwe school is de installatie voor klimaatbeheersing, die ook van buiten de school veel bekijks trekt. ‘Het is een fijn gebouw’, zegt Tilly Terheijden. ‘Het oogt ruim, fris en vrolijk. We zijn er blij mee, evenals met de inbreng die de gemeente heeft gehad.’