Samen strijden voor digitale weerbaarheid

Ontdek hoe Rotterdam.Protected zich inzet voor een veiligere digitale omgeving voor alle Rotterdammers. Samen werken zij aan digitale veiligheid, versterkt door kennis en mogelijkheden, zowel online als offline.

Rotterdam.Protected is een samenwerkingsverband waarom de overheid en het bedrijfsleven hun krachten bundelen om de digitale veiligheid te verbeteren. Zij streven naar een stad waar iedereen, ongeacht leeftijd of achtergrond, veilig en met vertrouwen kan deelnemen aan de digitale wereld.

Digitale Veiligheid op Basisscholen

Met Rotterdam.Protected@school brengen zij digitale veiligheid rechtstreeks naar de basisscholen van Rotterdam. Door middel van interactieve workshops, zoals de HackShield-game, leren kinderen tussen 8 en 12 jaar oud op een speelse en educatieve manier over het belang van digitale veiligheid. Het doel is niet alleen om hun eigen vaardigheden te vergroten, maar ook om hen bewust te maken van de risico’s en hen in staat te stellen anderen te beschermen. Het educatieve programma van HackShield is gratis beschikbaar voor alle scholen in Nederland. Hun enthousiaste team staat klaar om gastlessen te geven en leerlingen te inspireren om actief deel te nemen aan een veiliger digitale wereld.

Doe mee en vergroot je kennis

Wil je deelnemen aan hun initiatieven? Meld je aan voor een gastles via csr@eset.nl. Daarnaast bieden zij ook trainingen aan voor leerkrachten die hun kennis willen vergroten op het gebied van digitale veiligheid. Neem contact met ze op voor meer informatie via dezelfde e-mail. Wil jij meteen beginnen? Klik dan hier voor de HackShield-game!

Werk samen aan een Rotterdam waarin iedereen veilig en met vertrouwen kan navigeren door de digitale toekomst!

Gerelateerde artikelen