SARO: de nieuwe naam van Kind en Onderwijs Rotterdam en van LMC Voortgezet Onderwijs!

SARO is de krachtige, herkenbare naam waaronder Kind en Onderwijs Rotterdam en LMC Voortgezet Onderwijs vanaf 1 januari 2024 samen verder gaan.

Dit is wie wij zijn, dit is SARO.

SARO streeft ernaar het onderwijs nog beter vorm te geven, waar kinderen de vrijheid hebben om te worden wie ze willen zijn. SARO vormt de basis waarop kinderen en jongeren grenzeloos kunnen groeien en bloeien.

SARO werkt als organisatie aan:

  • samen voor leerlingen van 0 tot 18 jaar;
  • samen voor ambitieus onderwijs;
  • samen met en voor de medewerkers;
  • samen voor de mooie stad Rotterdam.

Eerste kennismaking

Een krachtige naam verdient een passende huisstijl, kleurrijk, veelzijdig en uniek, net zoals onze scholen, leerlingen en medewerkers. De huisstijl bestaat uit verschillende basiselementen die meegroeien, in kleur en vorm, met de leeftijd van onze leerlingen. Benieuwd? Klik hier voor een eerste kennismaking met het logo en met de nieuwe huisstijl.

Vanaf nu zal SARO nog veel meer van zich laten horen. Neem alvast een kijkje op de tijdelijke landingspagina wijzijnSARO.nl. In de loop van het volgende jaar zal een frisse, passende nieuwe website live gaan. Tot die tijd gebruikt SARO de huidige websites www.kindenonderwijsrotterdam.nl en www.lmc-vo.nl.

Impact op onze stad, leerlingen en medewerkers

De nieuwe organisatie draagt stevig bij aan het Rotterdamse onderwijs voor jongeren van 0 tot 18 jaar. Door continu te werken aan doorlopende leerlijnen en scherpe onderwijsbegeleiding creëren we voortdurend kansen voor kinderen en jongeren.

De samensmelting biedt kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar de mogelijkheid om nog beter voorbereid te zijn op de uitdagingen van Rotterdam. Deze bestuurlijke fusie versterkt het onderwijs door doorlopende leerlijnen te creëren en bestaande en toekomstige samenwerkingsinitiatieven stevig te verankeren. Denk hierbij aan kansengelijkheid, digitalisering, zorg en onderwijsbegeleiding.

SARO blijft nauw samenwerken met andere schoolbesturen, de gemeente Rotterdam en onderwijspartners in en rond de stad om onze gemeenschappelijke onderwijsopdracht te vervullen.

Bekijk informatie per thema

Contactinformatie SARO

Kind en Onderwijs Rotterdam
Bezoekadres: Linker Rottekade 292 (2e verdieping), 3034 CV, Rotterdam
Postadres: Postbus 22009, 3003 DA Rotterdam
Contactpersoon: Richt-Jildou Boersma, Afd. PR/Communicatie
Telefoon: (010) 412 5101
Email: rj.boersma@kindenonderwijsrotterdam.nl

 

LMC Voortgezet Onderwijs
Postadres: Postbus 3081, 3003 AB Rotterdam
Contactpersoon: Marjolein Roeffel, Afd. PR/Communicatie
Telefoon: (010) 436 6766
Email: pers@lmc-vo.nl

Gerelateerde artikelen