Start scholingstraject derde groep hybride instructeurs

01 oktober 2019

Op 3 oktober start de derde groep technische werknemers met het scholingstraject dat leidt tot een Pedagogisch Didactisch Diploma. 16 medewerkers van verschillende technische bedrijven worden opgeleid om een baan in de techniek te combineren met lesgeven.

Al jaren is er behoefte aan meer praktijkkennis binnen het onderwijs. Daarnaast gaan veel techniekdocenten op vmbo- en mbo-scholen de komende jaren met pensioen. De scholen zijn dringend op zoek naar opvolging: mensen die de praktijk al in de vingers hebben en hun kennis en ervaring graag willen overdragen op de volgende generatie technici.

De 16 medewerkers zijn met name eigenaars of werknemers van bedrijven in de technische installatie, technische industrie en mkb-metaal. Na een jaar lessen, stage en zelfstudie ontvangen ze het Pedagogisch Didactisch Diploma.

Dit scholingstraject is een initiatief van de O&O-fondsen OTIB, A+O Metalektro en OOM, Bouwend Nederland, de gemeente Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en de (v)mbo-instellingen in Zuid-Holland.

Op 26 september was de kick-off van alweer de derde groep hybride instructeurs in de symposiumzaal van de Hogeschool Rotterdam.