Gratis schoolpakket Tour de France Femmes 

In augustus start de Tour de France Femmes voor vrouwen in Rotterdam. Gemeente Rotterdam heeft met de organisatie een leuk en laagdrempelig pakket voor basisscholen ontwikkeld rond de thema’s fietsen en de Tour de France Femmes.

Het schoolpakket bestaat uit drie onderdelen: 

  • Voor groep 1 t/m 3: Downloadbare kleurplaten en spelletjes
  • Voor groep 4 t/m 6: Een gedrukt doeboekje met informatie en spelletjes
  • Voor groep 7 t/m 8: Een korte documentaire ontwikkeld door de Fietsersbond over fietsen in Rotterdam

Les- en gespreksmateriaal

De onderdelen kunnen los worden gebruikt of worden meegegeven muv de documentaire. Het is dus niet nodig om een lesthema te koppelen aan de items. Wil je dat wel, dan zou je het bijvoorbeeld kunnen combineren met een verkeersexamen of een les over het gebruik van vervoersmiddelen.

Tip: het doeboekje is ook een leuke manier of aanleiding om met ouders een gesprek te openen over eventuele overlast door haal- en brengverkeer. Je kunt daarover ook in gesprek met de gemeente als dit bij jouw op school speelt.

Aanvragen

Het schoolpakket is aan te vragen deze link: Aanvraagformulier gratis schoolpakket Tour de France Femmes avec Zwift.

De kleurplaten en documentaire worden per e-mail verstuurd, de doeboekjes worden uiterlijk half juni per post verzonden. Maak gebruik van deze mooie kans om de leerlingen op een leuke manier te stimuleren om meer en veilig te gaan fietsen en komende zomervakantie te genieten van een uniek sportevenement in de stad.

Meer informatie

Ga voor het programma en alle activiteiten van de Tour de France Femmes naar: www.letourfemmes-rotterdam.nl. Hoe leuk zou het zijn als in de toekomst een van de renners bij jou op school heeft gezeten!

Gerelateerde artikelen