Talmaschool in Crooswijk heeft eerste Schoolstraat

Grote verandering bij de Talmaschool: de lancering van een proef met een Schoolstraat voor drie maanden! Maandagochtend werd, samen met wethouder Vincent Karremans, de Schoolstraat geopend bij de Talmaschool in Crooswijk.

Wat is een Schoolstraat?

Een Schoolstraat is een initiatief om de veiligheid te vergroten. Tussen 08:00 en 08:30 uur is het een drukte van belang op basisscholen met ouders die hun kinderen wegbrengen. De hoeveelheid auto’s, fietsers en voetgangers in de straat kan leiden tot onveilige situaties. Tijdens haal- en brengmomenten wordt daarom de straat voor de school autovrij gemaakt.

Wat is er dan anders? Er staat een verkeerspaaltje om auto’s tegen te houden. Dit moet leiden tot meer verkeersveiligheid.

Minder verkeersdrukte

De gemeente hoopt dat de Schoolstraat zorgt voor minder verkeersdrukte rond de school en dat meer kinderen lopen of fietsen naar school.

Pilot

De Schoolstraat zit nu nog in een pilotfase, die ook nog bij twee andere scholen wordt uitgevoerd. Wethouder Karremans: “Met onderzoeksresultaten kan er gekeken worden of de Schoolstraat definitief gemaakt kan worden.” Volgens hem is het wel zo dat elke school uniek is: “Er kan niet een soort blauwdruk gemaakt worden.”

Meer informatie?

Meer informatie over de Schoolstraat bij de Talmaschool is hier te vinden.

Bekijk ook de video van Open Rotterdam over de lancering.

Gerelateerde artikelen