Slim Organiseren

‘Slim Organiseren’ is een strategie in het onderwijs die zich richt op het aanpakken van het lerarentekort en het verbeteren van de onderwijskwaliteit.

Het doel is om scholen efficiënter te laten werken door het inzetten van praktische oplossingen die leraren helpen hun werk beter te doen en ervoor zorgen dat het onderwijs goed past bij wat leerlingen nodig hebben. Dit alles draagt bij aan het waarborgen van een hoge kwaliteit van onderwijs, zowel nu als in de toekomst.

Het plan ‘Slim Organiseren’

Bekijk het ‘Slim Organiseren’ plan voor slimme onderwijsstrategieën. Dit plan bestaat uit twee delen:

Verdergaande informatie

Doelstellingen van ‘Slim Organiseren’ in het Onderwijs

Het doel van ‘Slim Organiseren’ is bereikt wanneer scholen en besturen het onderwijs op een nieuwe, slimme manier organiseren, waardoor het lerarentekort effectief wordt aangepakt. Dit houdt in dat scholen en besturen samenwerken om onderwijs te bieden dat past bij hun situatie en team, en dat de kwaliteit en continuïteit van het onderwijs voor nu en de toekomst gewaarborgd zijn, met gelijke kansen voor alle leerlingen.

Meer informatie?

Voor uitgebreide informatie over het ‘Slim Organiseren’, benader projectmanager Willemien Bakker via de volgende contactgegevens:

Telefoonnummer: 06 – 53 12 86 06
E-mailadres: willemien.bakker@rvko.nl

Overzicht van organisatie die scholen kunnen ondersteunen in het slim organiseren van het onderwijs

Coaching

Scholen en besturen kunnen hulp inschakelen van verschillende organisaties om hun onderwijs beter te organiseren. Deze organisaties bieden ondersteuning via inzet van vak- en leerkrachten en bieden coaching aan voor zowel nieuwe als ervaren leraren en schoolleiders.

Vormgeving

Ondersteuning bij de vormgeving en implementatie van beter organiseren van het onderwijs:

Verhogen instroom leraren

Organisaties die scholen kunnen ondersteunen bij (het verhogen van) de instroom van leraren:

Online onderwijs

Organisaties die scholen kunnen ondersteunen bij het verzorgen van online onderwijs:

Actueel

Nieuws