Nieuwsbrief Slim Organiseren Februari 2022

Website Slim Organiseren
Sinds kort heeft Slim Organiseren een eigen plek op www.onderwijs010.nl/slimorganiseren. Hier is uitleg te vinden over de te kiezen maatregelen, een overzicht van organisaties die scholen kunnen ondersteunen en zijn er filmpjes en artikelen over ‘slim organiserende’ scholen. De website wordt regelmatig aangevuld met nieuwe informatie.

Inspiratiesessie 15 maart 2022 van 13:30-14:45 uur
Binnenkort organiseren we voor de vierde keer een online inspiratiesessie over het anders organiseren van het onderwijs met behoud van kwaliteit van onderwijs en personeel.

Tijdens de inspiratiesessie op 15 maart a.s. vertellen onder andere Ans van Genderen van Schoolwerk, Gerard Poot en Rob Nieuwenhuis van het Vf/Pf, Rene van Lokven van Qrabbl en Nicole Rust van het Scapino Ballet hoe zij scholen hierbij kunnen ondersteunen.
Inschrijven kan via deze link.

Vooraankondiging bustour langs scholen met ‘good practices’
In het voorjaar organiseren wij een bustour langs scholen met goede voorbeelden van ‘Slim Organiseren’. Deze tour is bedoeld voor scholen die willen onderzoeken welke vorm van ‘slim organiseren’ bij hen past en de mogelijkheid biedt om het lerarentekort tegen te gaan. Voorafgaand aan de schoolbezoeken wordt er onder begeleiding van een onderwijsadviesbureau gewerkt aan het concretiseren van de onderzoeksvragen. Meer informatie volgt.

Hartelijke groet,
Philippine van Kooten en Willemien Bakker
(06 – 27 90 22 54)             (06 – 53 12 86 06)