Nieuwe zij-instromers bij de Rotterdamse Montessorischool

De Rotterdamse Montessorischool verwelkomt zeven nieuwe zij-instromers en geeft ze direct verantwoordelijkheden. Of het nu gaat om het leiden van een klas of het uitvoeren van een specifieke taak, de nieuwkomers staan er niet alleen voor.

Intensieve begeleiding: opleiding en werkvloer

De school biedt intensieve begeleiding op twee cruciale gebieden: tijdens hun opleiding en op de werkvloer. Hierbij ligt de focus op praktische vaardigheden zoals klassenmanagement en pedagogisch-didactische kennis.

Ervaren leerkrachten en onderwijsassistenten

Voor deze begeleiding zet de school ervaren leerkrachten in en huurt indien nodig externe experts in. Daarnaast maken onderwijsassistenten, waarvan een deel de PABO volgt, deel uit van het ondersteuningsteam.

Individuele aanpak en positief resultaat

De school kijkt per individu wat de beste begeleiding is, zowel voor de persoon zelf als voor de school als geheel. Deze aanpak vergt een aanzienlijke investering, maar de school ziet dit als een investering met een positief resultaat op de lange termijn.

Succesverhaal

Een mooi voorbeeld hiervan is Simone Wagenaar. Zij is de eerste montessori zij-instromer die is afgestudeerd en daar is de school heel trots op.

Ontdek hoe de Rotterdamse Montessorischool actief investeert in de begeleiding van zij-instromers en zo een positieve impact maakt op het onderwijs.

Meer weten?

Benieuwd geworden naar de zij-instroom trajecten in het onderwijs? Kijk dan hier voor meer informatie.