Slim Organiseren bij stichting Boor

Het slim organiseren van onderwijs kent vele vormen, en Stichting Boor is hiermee actief bezig op haar scholen. Ontdek hoe dit in de praktijk werkt door de onderstaande video’s. Ze tonen voorbeelden van slim georganiseerd onderwijs op vier Rotterdamse scholen:

Obs de Globe: uitwisseling tussen groepen

Ontdek in deze video hoe Obs de Globe het onderwijs optimaliseert door groepsuitwisseling. De school implementeert gezamenlijke instructies, waarbij één leerkracht de les verzorgt en een ander kleine groepjes begeleidt of observeert. Deze methode versterkt het onderwijs dat gericht is op de individuele leerling en op verschillende leerniveaus.

Obs Catamaran: inzet van zij-instromers

In deze video ziet u hoe Obs Catamaran de krachten van zij-instromers benut. De school integreert deze nieuwe onderwijskrachten effectief in haar team, waardoor ze waardevolle, frisse perspectieven en vaardigheden toevoegen aan het onderwijsproces.

Basisschool Park 16 Hoven: onderwijs passender maken naar leerlingen

Deze video laat zien hoe Basisschool Park 16 Hoven onderwijs op maat biedt. De school focust op het individueel afstemmen van het onderwijs op de behoeften van elke leerling, om zo een passende en stimulerende leeromgeving te creëren

Obs De Prins Alexanderschool: het onderwijs slimmer organiseren met stagiaires om het leraren tekort tegen te gaan

Bekijk in deze video hoe Obs De Prins Alexanderschool het onderwijs slimmer organiseert door het inzetten van stagiaires. Deze aanpak helpt niet alleen bij het aanpakken van het lerarentekort, maar biedt ook waardevolle praktijkervaring voor toekomstige leerkrachten.

Meer informatie?

Voor uitgebreide informatie over het ‘Slim Organiseren’ klik hier.