Smart Breaks brengt je klas in beweging

13 februari 2017

Een leerling van de basisschool zit op een doorsnee schooldag veel stil. Gemiddeld wel zo’n zeven uur! Dat is niet goed voor de gezondheid en niet voor het leren zelf. De remedie? Een filmpje op Smartboard met een instructie om vijf minuten lekker te bewegen.

 Iedere leraar kent ze, de momenten waarop de aandacht van de klas wegzakt.  Juffen en meesters kunnen daar nu iets aan doen met beweegtussendoortjes. Dit kan via een filmpje op Smartboard. De leerlingen hoeven alleen te gaan staan en op de instructies mee te bewegen.

Online platform SmartBreaks

Alles wat de leraar hoeft te doen is inloggen op het gratis online platform SmartBreaks. Het Smartboard laat vervolgens verschillende beweegtussendoortjes zien. De meester of juf klikt er een aan, en het filmpje met beweeginstructies gaat van start. Er zijn echte ’energizers’ bij, maar ook filmpjes waarbij leerlingen al bewegend kunnen meedoen aan een quiz. De leerlingen zijn na het bewegen weer helemaal ‘bij de les’. Ze concentreren zich beter en dat maakt dat ze tijdens de les beter presteren.

Aanmelden SmartBreaks

De makers van SmartBreaks ontwikkelen het platform nog steeds verder. Uiteindelijk komt er voor elke schooldag in het jaar een filmpje met beweegtussendoortje. Aanmelden op SmartBreaks is gratis voor scholen. Ga naar www.smartbreaks.nl en breng de leerlingen in beweging.