Snel een huurwoning vinden in Rotterdam

Heeft u werk gevonden in Rotterdam, gaat u hier studeren of moet/wilt u verhuizen en heeft u op korte termijn een woning nodig? Hieronder geven wij u de mogelijkheden om snel aan een woning te komen. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de website www.rotterdam.nl/wonen-leven/huurwoning.
 

1. Inschrijven op Woonnet Rijnmond (www.woonnetrijnmond.nl) en reageren op directe kans en loting woningen.

Voor de ‘directe kans-woningen’ geldt dat wie het eerste reageert ook als eerste in aanmerking komt voor de woning. Voor woningen die via loting worden toegewezen maakt iedereen die belangstelling toont en aan de voorwaarden voldoet evenveel kans. U kunt bij de extra woonwensen op Woonnet Rijnmond ook aangeven dat u snel een woning zoekt. U krijgt vervolgens de woningen te zien waarvoor de advertentietermijn binnen 24 uur afloopt en waarvoor u, indien u reageert, een redelijke kans maakt op de woning.

2. Particuliere huurwoningen

Een groot aantal woningen in Rotterdam is in bezit van particuliere verhuurders. Er zijn veel verschillende particuliere verhuurders, van eigenaren die maar één woning verhuren tot grote vastgoedeigenaren. De meeste particuliere verhuurders vragen borg. Dit is een zekerheid voor de verhuurder dat de huur maandelijks wordt betaald en dat de huurder verantwoordelijk omspringt met het gehuurde. Op de volgende sites wordt een groot aantal huurwoningen van verschillende aanbieders en in verschillende prijsklassen aangeboden:

3. Tijdelijke verhuur.

Als u slechts voor periode korter dan 2 jaar een woning nodig heeft, of u heeft snel een woning nodig en slaagt niet binnen het reguliere aanbod, dan kunt u terecht bij leegstandsbeheerders.  Zij hebben woningen en kamers in beheer van een woningcorporatie of particulier. In  afwachting van sloop, renovatie of herontwikkeling worden de woningen tijdelijk verhuurd.
- Villex (www.villex.nl)
- Camelot (www.camelot.nl)
- Livable (www.livable.nl)

4. Woningen voor studenten/ kamerbewoning

Zowel woningcorporaties als andere verhuurders/ websites bieden specifieke woningen voor studenten of jongeren aan. Het aanbod van de woningcorporaties staat op Woonnetrijnmond.nl. Specifiek aanbod voor studenten/jongeren vindt u daarnaast op:

Waar moet u op letten bij de huur van een woning/kamer

  • Neem uw huurcontract goed door voordat u deze ondertekent;
  • U kunt huurtoeslag krijgen als uw inkomen en uw huur niet te hoog zijn en als het een zelfstandige woning betreft. Meer informatie kunt u vinden op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurtoeslag
  • Let erop dat een tijdelijk huurcontract beperkte huurbescherming biedt;
  • Als u twijfelt over de hoogte van de huur in relatie tot de kwaliteit kunt u dit nagaan met de huurprijscheck op de website van de huurcommissie.
  • In bepaalde wijken van Rotterdam heeft u een huisvestingsvergunning nodig, zie www.rotterdam.nl/loket/huisvestingsvergunning
 
Informatie over al deze onderwerpen kunt u vinden op www.rotterdam.nl/wonen-leven/huurwoning
 
Wil je deze informatie uitprinten of doorsturen download dan hier de pdf.