Terug naar overzicht
St. Mattheusschool

Spectaculair gebouw vervult ook ouders met trots
Opgeleverd project

Het nieuwe schoolgebouw waarin de St. Mattheusschool sinds 2015 is gehuisvest ziet er niet alleen spectaculair uit, het voldoet ook aan de wensen die de directie bij de bouw voor ogen stonden. Openheid en beslotenheid gaan in de school aan de Aleyda van Raephorstlaan hand in hand.

‘Een betere plek is niet te vinden,’ zegt directeur Geert Jan Reinalda. ‘We zijn vanaf het begin bij het bouwproces betrokken geweest en alles wat we hebben bedacht en wat we wensten, zit er in. Wanneer je het gebouw binnenstapt, dan is de eerste indruk: dat heeft niemand.’

De nieuwe school is een verdiende beloning na een lange zoektocht, waarbij de St. Mattheusschool op een gegeven moment op vier verschillende afgeleefde locaties was gehuisvest. De school deelt het gebouw met zorginstelling Pameijer en BijDeHand kinderopvang. Die samenwerking verloopt goed. ‘Het is vooral de uitstraling van het gebouw die aanspreekt,’ zegt Geert Jan Reinalda. ‘Ook de ouders zijn trots dat er voor hun kinderen nu zo’n mooi gebouw staat.’