Terugblik: 10e editie van het Rotterdamse Stadsdictee


Op dinsdag 5 maart vond de 10e editie van het Rotterdamse Stadsdictee plaats in het Timmerhuis, waarbij het belang van taalvaardigheid en het plezier in taal centraal stonden. Dit jaar deden ongeveer 45 brugklasleerlingen van verschillende middelbare scholen mee, met Jeroen Naaktgeboren die het dictee voorlas en wethouder Said Kasmi die de winnaars bekendmaakte.

Wethouder Kasmi, Elten Keine en Jeroen Naaktgeboren.

Een bijzondere toevoeging aan het het evenement was de aawezigheid van taalaambassadeur en schrijfster Astrid Boonstoppel, samen met optredens van artiest en gemeente-ambassadeur Ruhwel. Elten Kiene vervulde de rol van dagvoorzitter, wat bijdroeg aan een vlot programma en een aangename sfeer.

Jeroen Naaktgeboren leest het stadsdictee voor.Het Rotterdamse Stadsdictee benadrukt het belang van taalvaardigheid en het stimuleren van leesplezier onder jongeren. Met de deelname van schrijvers en artiesten werd de tiende editie een memorabel moment dat bijdraagt aan de ontwikkeling van jonge Rotterdammers op het gebied van taal.

Finale en Voorrondes

De voorrondes op de scholen selecteerden leerlingen per categorie voor de finale, waardoor niet alleen de finalisten maar ook hun begeleiders en docenten deel uitmaakten van deze bijzondere avond. Dit initiatief, gestart vanuit een motie ingediend door de PvdA-raadsleden El Haji en Brons in 2012, blijft een belangrijk moment voor het onderwijs in Rotterdam.

Winnaars Stadsdictee 2024

School Naam leerling Prijs
Avicenna College Reda Sadek 1e prijs
Emmauscollege Rotterdam Anisha Balwant Gir 1e prijs
Marnix Gymnasium Cas van Dongen 1e prijs
Wolfert Tweetalig Elif Atceken 2e prijs
Wolfert College Amina Iqachoura 2e prijs
Het Lyceum Rotterdam Tara Boekestein 2e prijs
GSR Rotterdam Jenthe Rijkaart 3e prijs
Hugo de Groot Ayliz Dinckan 3e prijs
Montfort College Aliya el Amraoui 3e prijs
De winnaars van het Stadsdictee 2024

Blijf Op de Hoogte

Meer informatie over het volgende stadsdictee? Houdt de website in de gaten en volg ons op social media.

Gerelateerde artikelen