Stimuleringspremie voor (bij)scholing in de kinderopvang

In 2023 heeft de gemeente Rotterdam 45.000 euro beschikbaar voor (bij)scholing in de kinderopvang. Het geld is bedoeld voor opleidingen voor pedagogisch medewerkers en zij-instromers die op een Rotterdamse kinderopvanglocatie gaan werken.

Het gaat om opleiding en training voor pedagogisch medewerkers die ook in of met het basisonderwijs willen werken. Bijvoorbeeld een opleiding tot onderwijsassistent of leraar-ondersteuner. Het kan ook een pedagogische of andere lesmodule zijn van Level Up of bijscholing in een specifiek onderwijsconcept.

Zij-instromers

Daarnaast is er budget voor zij-instromers die in de Rotterdamse kinderopvang willen starten. Alle scholing die nodig is voor een traject op maat, komt in aanmerking. Bijvoorbeeld een opleiding voor een aanvullend certificaat dat nodig is om te kunnen starten.

Kinderopvangorganisaties in Rotterdam kunnen de stimuleringspremie aanvragen voor hun medewerkers. De stimuleringspremie is voor de daadwerkelijke kosten van de opleiding en bedraagt maximaal € 1.000, – per pedagogisch medewerker. Aanvragen kan in de periode 1 januari tot 1 december 2023. Meer informatie over de voorwaarden en de aanvraagprocedure vind je hier.